Heeft u hulp nodig bij het leegruimen van een woning? Dan bent u waarschijnlijk al druk op zoek naar een woningontruimer of een verhuisbedrijf. Veel mensen denken dat deze bedrijven precies dezelfde werkzaamheden uitvoeren, maar er zijn wel degelijk grote verschillen tussen deze twee. Twijfelt u of u een woningontruimer of een verhuisbedrijf moet inschakelen? Lees dan vooral verder. In dit artikel hebben we de grootste verschillen namelijk voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken en het juiste bedrijf benaderen voor het leegruimen van de woning.

Bij woningontruiming krijgt u de spullen niet terug

Het allergrootste verschil tussen een woningontruimer en een verhuisbedrijf, is waar de spullen uiteindelijk terecht zullen komen. Een verhuisbedrijf verhuist al uw spullen van de huidige woning naar uw nieuwe woning. Bij een woningontruiming worden de spullen echter niet naar een nieuw adres gebracht. Woningontruimers halen het huis volledig leeg en zullen de spullen vervolgens op andere plekken onderbrengen. Bij Alle Rommel Opgeruimd sorteren we alles op bruikbaarheid. Meubels die er nog netjes uitziet, zullen we een tweede leven geven door ze aan lokale kringlopen of goede doelen te schenken. Kapotte of onbruikbare spullen brengen we naar de afvalverwerker.

Leegmaken ouderlijk huis

Een woningontruimer houdt rekening met de eisen van de woningbouw

Verhuisbedrijven zorgen ervoor dat de meubels en spullen uit een woning worden gehaald en naar een ander adres worden overgebracht. Verhuizers zullen de verplaatsbare meubels uit een woning verwijderen en in de nieuwe woning terugplaatsen. Ze zijn echter niet verantwoordelijk voor de staat waarin het oude huis achterblijft. Woningontruimers daarentegen, houden tijdens de ontruiming rekening met de eisen van de woningbouw of de verkoper. Bij Alle Rommel Opgeruimd zorgen we er dan ook voor dat zelfs de vloerbedekking wordt verwijderd en dichten we gaten in de muren. Na een ontruiming is de woning direct klaar om te worden overgedragen aan de woningbouwvereniging of nieuwe kopers.

Woningontruimers leveren een woning schoon op

Verhuisbedrijven worden ingehuurd om meubels en spullen van het oude adres naar het nieuwe adres te vervoeren, maar niet om de oude woning netjes achter te laten. Dit betekent dat u dus zelf nog de verantwoording draagt over de wijze waarop u het huis achterlaat. Een ontruimingsbedrijf daarentegen, zorgt er niet alleen voor dat de woning leeg wordt gehaald, maar ook dat de woning bezemschoon wordt opgeleverd. Zo heeft u nergens meer omkijken naar.

Bezemschoon opleveren woning

Meer persoonlijk contact bij een woningontruiming

Een verhuizing is vaak een positieve verandering in het leven, maar een ontruiming vindt meestal plaats in een moeilijkere periode. Zo worden woningontruimers bijvoorbeeld vaak ingeschakeld wanneer er een dierbare is overleden. Het is dan ook niet zo gek dat er bij een woningontruiming meer persoonlijk contact is tussen het bedrijf en de klant. Bij Alle Rommel Opgeruimd hebben we bijvoorbeeld altijd een kennismakingsgesprek om onze werkwijze te verduidelijken en de wensen van de klant in kaart te brengen. Is er sprake van spoed? Dan spelen we daar graag zo goed mogelijk op in.

Dit is misschien wel het belangrijkste verschil tussen een verhuisbedrijf en een ontruimingsbedrijf. Een verhuisbedrijf helpt u bij een verhuizing, maar een woningontruimer neemt u veel meer werk uit handen, zodat u zich kunt richten op wat echt belangrijk is.

Huis leeg laten halen