Bent u werkzaam in een verzorgingstehuis en moet de kamer van een overleden cliënt worden leeggehaald? Of is een familielid overleden, maar woont u in het buitenland en ziet u niet de gelegenheid om naar Nederland te komen? Geen probleem. De ontruimers van allerommelopgeruimd.nl kunnen u alle zorgen uit handen nemen. Wij zijn gespecialiseerd in het zelfstandig ontruimen van woningen. We begrijpen echter wel dat u graag wilt weten hoe we te werk gaan: ook wanneer u niet bij de ontruiming aanwezig kunt zijn. In dit artikel leggen we daarom graag onze werkwijze aan u voor, zodat u weet wat u van ons kunt verwachten.

Huurwoning vóór ontruiming

Het kennismakingsgesprek

Omdat u zelf niet bij de ontruiming aanwezig kunt zijn, is het belangrijk om vertrouwen te hebben in het ontruimingsbedrijf dat u inschakelt om de klus voor u te klaren. Dat begrijpen wij maar al te goed. Bij allerommelopgeruimd.nl begint iedere ontruiming daarom met een kort kennismakingsgesprek. In dit gesprek kunt u uw wensen aangeven, is er ruimte om vragen te stellen en maken we de nodige afspraken. Betreft de ontruiming een huurhuis? Geeft u dan de naam van de woningbouwvereniging aan ons door, zodat we rekening kunnen houden met hun opleveringseisen. Een kennismakingsgesprek kan zowel persoonlijk als telefonisch plaatsvinden.

De ontruiming

Op de afgesproken datum en tijd, beginnen wij met het ontruimen van de woning. De hoeveelheid ontruimers die hierbij aanwezig zal zijn is afhankelijk van de grootte van de woning en het aantal meubelen. Voor grote klussen kunnen wij tot wel 10 van onze vakmensen inzetten, zodat we de meeste woningontruimingen in één dag kunnen klaren. Voor onze ontruimingen maken we gebruik van zogeheten bakwagens. Alle meubels en spullen worden hierin geplaatst en afgevoerd. Op deze manier verzekeren wij onze klanten van een discrete ontruiming.

Huis leeg laten halen

De meubels en spullen die wij uit de woning hebben gehaald, worden door ons verzameld en gecontroleerd. Herbruikbare spullen worden door ons gedoneerd aan goede doelen of de lokale kringloop. Kapotte spullen worden door ons afgevoerd. Zo heeft u nergens omkijken naar.

De oplevering van de woning

Na de ontruiming zorgen we ervoor dat de woning netjes en schoon wordt achtergelaten. Voor koopwoningen geldt dat we de woning bezemschoon opleveren. In overleg kunnen we ook bijvoorbeeld laminaat, gordijnen en behang voor u verwijderen. Voor huurwoningen geldt dat we ons aan alle opleveringseisen houden. Woont u in het buitenland of heeft u geen tijd voor de inspectie van de woningbouw? Dan kunnen we ook deze taak uit handen nemen. Eén van onze vakmensen zal aanwezig zijn bij de woningbouwinspectie en de woning opleveren.

Huurwoning ná ontruiming bezemschoon

Bent u geen nabestaande van de overledene, maar slechts opdrachtgever van de ontruiming, bijvoorbeeld als manager van een verzorgingstehuis? Dan vragen wij u om het appartement te controleren na de ontruiming. Pas wanneer u tevreden bent, is de ontruiming voor ons geslaagd.